Automaty do lodów włoskich - soft
Prezentujemy Państwu wysoce funkcjonalne, wydajne i energooszczędne Automaty do produkcji Lodów Włoskich oraz Mrożonego Jogurtu. Wysoki poziom stosowanych technologicznych innowacji pozwolił na stworzenie urządzeń, które zostały zaprojektowane z myślą o wymaganiach Klientów. Priorytetem naszej firmy jest ścisła kontrola jakości aby urządzenia które posiadamy w swojej ofercie były niezawodne oraz z doskonałymi parametrami.
Dzięki rozbudowanemu serwisowi, na który składają się wysoce wykwalifikowani inżynierowie i technicy, służymy szybką i fachową pomocą w przypadku jakichkolwiek problemów z urządzeniami.`
Poniżej prezentujemy kompaktowe automaty do wyjątkowo kremowych Lodów Włoskich oraz Mrożonego Jogurtu.
SOFT 250A EXPERT to kompaktowy i funkcjonalny automat do Lodów Włoskich w którym dzięki zastosowaniu wyjątkowo wydajnych pomp zębatych (54 litry/godzinę), lody produkowane w tej maszynie są wyjątkowo kremowe i delikatne.
Dane techniczne:
Ilość smaków | 2 + mix |
Pojemność zbiorników | 2 x 10 l |
Wydajność | 54 l/h |
Chłodzenie | powietrze lub woda * |
Moc | 3,7 kW |
Zasilanie | 400 V |
Wymiary (szer./wys./głęb.) | 550mm/1470mm/650mm |
Waga | 250 kg |
Gwarancja | 12 m-c |
Cena netto | 28 900 zł |
Cena brutto | 35 547 zł |
*Dopłata do systemu chłodzenia wodnego 3000 zł netto
Główne zalety funkcji, automatu SOFT 250A Expert którego w skład wchodzą:
WYDAJNOŚĆ
SOFT 250A Expert został zaprojektowany specjalnie do produkcji lodów Włoskich -Soft, dzięki zastosowaniu wydajnych agregatów oraz napędu na poszczególne cylindry ,ma bardzo wysoką wydajność bo aż 54 litry na godzinę. Dużą jego zaletą są kompaktowe wymiary, dzięki którym nie jest potrzebne zbyt wiele miejsca do jego usytuowania i użytkowania.
OSZCZĘDNOŚĆ WODY I ENERGII
Wszystkie nasze modele maszyn do lodów dzięki zastosowaniu unikalnej myśli technologicznej oraz pełnej automatyzacji procesu działania umożliwiającego optymalizacje kosztów eksploatacyjnych są bardzo oszczędnymi urządzeniami. Specjalnie zaprojektowane cylindry o niedużej pojemności(1.8 litra) pozwalają na szybkie schłodzenie masy lodowej, oraz utrzymywanie stałej, niezmiennej twardości loda, nawet podczas nasilonej sprzedaży. W tak skonstruowanych cylindrach w których jest przetrzymywana niewielka ilość masy podczas produkcji, powoduje obniżenie zużycia energii i wody (wody w maszynie chłodzoną woda). W odróżnieniu do automatów które niepotrzebnie są wyposażone w dużo większe cylindry.
NAPOWIETRZENIE MASY LODOWEJ
Lody wyprodukowane w tym automacie są niezwykle kremowe i puszyste dzięki zastosowaniu specjalnie zaprojektowanej wydajnej pompy zębatej która napowietrza masę lodową aż do 80%.
CZUJNIK POZIOMU MASY
Automat ten także został zaopatrzony w czujnik poziomu masy z sygnalizacją świetlną i dźwiękowa, dzięki któremu jesteśmy informowani o niskim jej stanie. Jeżeli mieszanka nie zostanie uzupełniona w ciągu 15 minut urządzenie automatycznie zostanie wyłączone. Dzięki tej zalecie unikniemy wydawania lodów przy pustych zbiornikach, oraz przemrożeniem cylindrów i zapowietrzaniem masy lodowej. Konsekwencją tych zdarzeń były by wysokie koszty naprawy których możemy uniknąć.
LICZNIK PORCJI
Bardzo przydatna funkcja która zabezpiecza nas przed nieuczciwością pracowników, dzięki której jesteśmy w stanie monitorować dzienna, kilkudniowa oraz od początku eksploatacji sprzedaż wydanych porcji z automatu.
KONTROLA JAKOŚCI
Zainstalowany unikalny Mikroprocesor reguluje chłodzeniem poprzez pomiar gęstości produktu, zapobiega przemrażaniu i gwarantuje utrzymywać odpowiednią konsystencję masy i niezmienną jakość wydawanych lodów.
PODWÓJNE NIEZALEŻNE PANELE STEROWANIA
Zastosowanie dwóch niezależnych układów sterowania, osobne dla każdej ze stron z bardzo czytelnymi ciekłokrystalicznymi wyświetlaczami LCD. Umożliwia sterowanie jednym smakiem bez konieczności zalewania drugiego zbiornika. Bardzo przydatna funkcja przy małym natężeniu ruchu która pozwala na serwowanie tylko jednego smaku. Jak i również przy awarii jednej ze stron druga ciągle może wydawać lody bez konieczności używania tej pierwszej.
ZABEZPIECZENIA
Mechaniczne oraz programowe podwójne zabezpieczenie przed przemrożeniem cylindrów oraz przegrzaniem i wysokimi obrotami silnika.
TRZY AGREGATY CHŁODNICZE
Dzięki zastosowaniu trzech agregatów chłodniczych dysponujemy większym komfortem podczas jego pracy, ponieważ zastosowane zostały trzy niezależne układy mrożenia. Dwa agregaty obsługują chłodzenie masy w cylindrach, a trzeci mniejszy czuwa nad temperaturą masy w zbiornikach. Dzięki czemu jest zapewniona stała i stabilna temperatura w cylindrach i zbiornikach z masą. Dzięki tym unikalnym cechom konstrukcyjnym maszyna ta wyróżnia sie na rynku.
KONSERWACJA NOCNA MIESZANKI
Przełącznik „Noc” pozwala nam po zakończeniu pracy pozostawić masę w automacie „dwóch cylindrach i zbiornikach” w których utrzymywana jest stała temperatura poniżej 4.4° C na czas jej przechowywania. Dzięki temu unikniemy zbyt częstego mycia maszyny jak i również oszczędności na mieszance bez konieczności jej usuwania.
DOWÓZ, MONTAŻ I SZKOLENIE
Na terenie kraju dowóz instalacja oraz szkolenie w cenie automatu. Również do każdej zakupionej maszyny otrzymasz w prezencie pakiet, proszków lodowych i wafli z naszej produkcji.
SOFT 250 EXPERT to bardzo wydajny automat przeznaczony do produkcji Lodów Włoskich oraz Mrożonego Jogurtu. Dzięki prostej konstrukcji obsługa urządzenia jest niezwykle prosta. Napowietrzenie masy lodowej następuje grawitacyjnie.
Dane techniczne:
Ilość smaków | 2 + mix |
Pojemność zbiorników | 2 x 12 l |
Wydajność | 50 l/h |
Chłodzenie | powietrze lub woda * |
Moc | 3,7 kW |
Zasilanie | 400 V lub 230 V |
Wymiary (szer./wys./głęb.) | 550mm/1470mm/650mm |
Waga | 235 kg |
Gwarancja | 12 m-c |
Cena netto | 22 900 zł |
Cena brutto | 28 167 zł |
*Dopłata do systemu chłodzenia wodnego 3000 zł netto
Główne zalety funkcji, automatu SOFT 250 Expert którego w skład wchodzą:
WYDAJNOŚĆ
SOFT 250 Expert został zaprojektowany specjalnie do produkcji lodów Włoskich -Soft, dzięki zastosowaniu wydajnych agregatów oraz napędu na poszczególne cylindry ,ma bardzo wysoką wydajność bo aż 50 litrów na godzinę. Dużą jego zaletą są kompaktowe wymiary, dzięki którym nie jest potrzebne zbyt wiele miejsca do jego usytuowania i użytkowania.
OSZCZĘDNOŚĆ WODY I ENERGII
Wszystkie nasze modele maszyn do lodów dzięki zastosowaniu unikalnej myśli technologicznej oraz pełnej automatyzacji procesu działania umożliwiającego optymalizacje kosztów eksploatacyjnych są bardzo oszczędnymi urządzeniami. Specjalnie zaprojektowane cylindry o niedużej pojemności(1.8 litra) pozwalają na szybkie schłodzenie masy lodowej, oraz utrzymywanie stałej, niezmiennej twardości loda, nawet podczas nasilonej sprzedaży. W tak skonstruowanych cylindrach w których jest przetrzymywana niewielka ilość masy podczas produkcji, powoduje obniżenie zużycia energii i wody (wody w maszynie chłodzoną woda). W odróżnieniu do automatów które niepotrzebnie są wyposażone w dużo większe cylindry.
NAPOWIETRZENIE MASY LODOWEJ
Dzięki zastosowaniu prostego rozwiązania automat ten staje się niezwykle prosty w obsłudze. Napowietrzenie masy następuje grawitacyjnie, bez użycia pompy, poprzez mieszanie masy z powietrzem w zbiorniku przy użyciu rurki zainstalowanej wewnątrz zbiornika.
CZUJNIK POZIOMU MASY
Automat ten także został zaopatrzony w czujnik poziomu masy z sygnalizacją świetlną i dźwiękowa, dzięki któremu jesteśmy informowani o niskim jej stanie. Jeżeli mieszanka nie zostanie uzupełniona w ciągu 15 minut urządzenie automatycznie zostanie wyłączone. Dzięki tej zalecie unikniemy wydawania lodów przy pustych zbiornikach, oraz przemrożeniem cylindrów i zapowietrzaniem masy lodowej. Konsekwencją tych zdarzeń były by wysokie koszty naprawy których możemy uniknąć.
LICZNIK PORCJI
Bardzo przydatna funkcja która zabezpiecza nas przed nieuczciwością pracowników, dzięki której jesteśmy w stanie monitorować dzienna, kilkudniowa oraz od początku eksploatacji sprzedaż wydanych porcji z automatu.
KONTROLA JAKOŚCI
Zainstalowany unikalny Mikroprocesor reguluje chłodzeniem poprzez pomiar gęstości produktu, zapobiega przemrażaniu i gwarantuje utrzymywać odpowiednią konsystencję masy i niezmienną jakość wydawanych lodów.
PODWÓJNE NIEZALEŻNE PANELE STEROWANIA
Zastosowanie dwóch niezależnych układów sterowania, osobne dla każdej ze stron z bardzo czytelnymi ciekłokrystalicznymi wyświetlaczami LCD. Umożliwia sterowanie jednym smakiem bez konieczności zalewania drugiego zbiornika. Bardzo przydatna funkcja przy małym natężeniu ruchu która pozwala na serwowanie tylko jednego smaku. Jak i również przy awarii jednej ze stron druga ciągle może wydawać lody bez konieczności używania tej pierwszej.
ZABEZPIECZENIA
Mechaniczne oraz programowe podwójne zabezpieczenie przed przemrożeniem cylindrów oraz przegrzaniem i wysokimi obrotami silnika.
TRZY AGREGATY CHŁODNICZE
Dzięki zastosowaniu trzech agregatów chłodniczych dysponujemy większym komfortem podczas jego pracy, ponieważ zastosowane zostały trzy niezależne układy mrożenia. Dwa agregaty obsługują chłodzenie masy w cylindrach, a trzeci mniejszy czuwa nad temperaturą masy w zbiornikach. Dzięki czemu jest zapewniona stała i stabilna temperatura w cylindrach i zbiornikach z masą. Dzięki tym unikalnym cechom konstrukcyjnym maszyna ta wyróżnia sie na rynku.
KONSERWACJA NOCNA MIESZANKI
Przełącznik „Noc” pozwala nam po zakończeniu pracy pozostawić masę w automacie „dwóch cylindrach i zbiornikach” w których utrzymywana jest stała temperatura poniżej 4.4° C na czas jej przechowywania. Dzięki temu unikniemy zbyt częstego mycia maszyny jak i również oszczędności na mieszance bez konieczności jej usuwania.
DOWÓZ, MONTAŻ I SZKOLENIE
Na terenie kraju dowóz instalacja oraz szkolenie w cenie automatu. Również do każdej zakupionej maszyny otrzymasz w prezencie pakiet, proszków lodowych i wafli z naszej produkcji.
GBG Softybar to maszyna do produkcji wyjątkowo świeżych i delikatnych o kremowej konsystencji, smacznych i puszystych Lodów Włoskich. Twoi Klienci będą zachwyceni kiedy im zaserwujesz Lody, Koktajle lub Desery w asyście bakalii, orzechów, posypek cukrowych lub czekoladowych oraz rożnego rodzaju polew i świeżych owoców. Smak Twojej kawy z lodami nada jej niepowtarzalnego i wyrazistego smaku. Dużą zaletą urządzenia Softybar są jej bardzo niewielkie rozmiary dzięki którym można ja zmieścić w każdym miejscu. Bardzo łatwa w użyciu, wystarczy wlać masę lodową do pojemnika w chłodzonej komorze i uruchomić maszynę. Idealnie sprawdza się w Coffee Barach, Kawiarniach, Restauracjach oraz miejscach w których można było by wzbogacić menu o wyśmienite Lody Włoskie.
Główne zalety funkcji, automatu GBG Softybar, w którego w skład wchodzą:
- bardzo wysoka jakość serwowanych lodów
- wyjątkowo małe rozmiary
- bardzo łatwa w obsłudze
- szybki start automatu
- pionowa wentylacja
- możliwość umieszczenia własnej grafiki
- szybkie i łatwe czyszczenie
- chłodzona i wentylowana komora na mix lodowy
Dane techniczne:
SoftyBar | SoftyBar Fast Freeze | |
---|---|---|
Ilość smaków | 1 | 1 |
Pojemność zbiorników | 1 x 5 l | 1 x 5 l |
Wydajność | 12,5 kg/h | 15 kg/h |
Chłodzenie | powietrze | powietrze |
Moc | 1,6 kW | 1,8 kW |
Zasilanie | 230 V | 230 V |
Wymiary (szer./wys./głęb.) | 290 / 870 / 580mm | 290 / 870 / 580mm |
Waga | 97 kg | 97 kg |
Gwarancja | 12 m-c | 12 m-c |
Cena netto | 19 500 zł | 22 750 zł |
Cena brutto | 23 985 zł | 27 982,50 zł |